Volkswagen zegt dat chiptekort nu op ‘laagste punt’ is

BERLIJN – Volkswagen verwacht dat het tekort aan halfgeleiders in het derde kwartaal zal afnemen, maar ziet de knelpunten op de lange termijn aanhouden, zegt een bestuurslid tegen de krant Handelsblatt.

“Op dit moment hebben we het laagste punt bereikt. We gaan de zwaarste zes weken tegemoet”, vertelde Murat Aksel, hoofd inkoop bij de Volkswagen-directie, in een interview aan de krant.

Hij zei dat hij op de lange termijn een tekort aan chips van ongeveer 10% verwacht, aangezien het opbouwen van productiecapaciteit tot twee jaar duurt.

Volkswagen bereidt zich voor op de knelpunten door de opslag van chips uit te breiden en classificeert momenteel het leveringsrisico van alle onderdelen van het model, voegde hij eraan toe.

Autofabrikanten en elektronicaproducenten over de hele wereld worden hard getroffen door productievertragingen van chips, veroorzaakt door een wereldwijd tekort.

Volkswagen AG is niet in staat geweest om 100.000 auto’s te bouwen vanwege het tekort, zei CEO Herbert Diess in maart, eraan toevoegend dat de groep het tekort in 2021 niet zou kunnen compenseren.

Gerelateerde video:

CreditSource link

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Have-a-nice-bay
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0