2022 Toyota GR 86 krijgt meer grom als Amerikaanse specificaties meestal onthuld

Toyota heeft enkele details en specificaties van de 2022 GR 86 vrijgegeven, en ga ervan uit dat ze bijna identiek zijn aan zijn tweelingbroer, de Subaru BRZ. Toch vertegenwoordigen ze een verbetering ten opzichte van het vorige model.

Onder de motorkap bevindt zich de 2,4-liter flat-four die nu 228 pk en een koppel van 185 pond-voet levert. De toename van het vermogen komt van een grotere boring, evenals herzieningen van het inlaat-, uitlaat- en brandstofinjectiesysteem. Misschien wel belangrijker is dat de koppelpiek nu bij 3.700 tpm komt in plaats van de torenhoge 6.600 tpm van zijn voorganger. De motor kan worden gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie voor een tijd van 0-60 mph van 6,1 seconden (0,9 sneller dan voorheen) of een automaat voor een tijd van 6,6 seconden (1,4 sneller dan voorheen). Achterwielaandrijving blijft de enige aandrijfoptie en een sperdifferentieel is standaard.

De auto weegt ongeveer 2.800 pond, net als de BRZ, net iets zwaarder dan vroeger. Dat is niet slecht gezien de extra chassisversteviging en de grotere cilinderinhoud. Hiervoor zijn aluminium dakpanelen en deuren toegevoegd.

Er zijn twee afwerkingen beschikbaar, de basis GR 86 en de GR 86 Premium. De laatste voegt lederen en Alcantara-accenten toe en 18-inch wielen met Michelin Pilot Sport 4-banden. De basisbekleding krijgt 17-inch wielen met Michelin Primacy HP-banden. Ongeacht de uitrusting krijgt de GR 86 een digitaal instrumentendisplay met verschillende ontwerpen voor verschillende rijmodi, een 8-inch touchscreen-infotainmentscherm met Apple CarPlay en Android Auto-compatibiliteit, en een eenjarig lidmaatschap van de National Auto Sport Association en een gratis Hoogwaardige rijervaring.

De GR 86 gaat eind dit jaar in de verkoop. De prijs is nog niet bekend gemaakt.

Gerelateerde video:

https://www.youtube.com/watch?v=/e_g7q1O9br4

CreditSource link

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Have-a-nice-bay
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0